Της Πολιτικής το #… Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

112
  • Έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους κάποιοι εκ της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης. Αφού δεν πρότειναν στον Δήμαρχο και το ποιους θα επιλέξει για αντιδημάρχους πάλι καλά…
  • Και πάλι φυσικό αέριο ακούμε, αλλά το πότε θα το δούμε δεν μας λέει κανείς… Δώστε ξεκάθαρες απαντήσεις κύριε Μέτιο επιτέλους… Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο και δελτίο τύπου, ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος μας έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας επιχείρησης δικτύων διανομής φυσικού αερίου για να δει την πορεία του έργου ανάπτυξης του φυσικού αερίου στην ΑΜΘ… Διαβάστε την ανάρτηση του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια μια μικρή δική μας τοποθέτηση επί του θέματος…

Έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους κάποιοι εκ της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης. Αφού δεν πρότειναν στον Δήμαρχο και το ποιους θα επιλέξει για αντιδημάρχους πάλι καλά…

  Θα ήμουν ο τελευταίος που θα σχολίαζε αρνητικά την οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση δημοτικού συμβούλου ή παράταξης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και πάμπολλες φορές έχω τονίσει μέσα από την εφημερίδα μου, πως ο ρόλος της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σημαντικός, αρκεί βέβαια να γίνεται για λόγους ουσίας και όχι για λόγους εντυπωσιασμού.

  Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον Δήμο Ξάνθης, διαπιστώνω πως κάποιοι στην αντιπολίτευση έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους, αφού το μόνο που παρέλειψαν μέχρι σήμερα να κάνουν, είναι να προτείνουν στον Δήμαρχο και το ποιους θα επιλέξει ως Αντιδημάρχους.

  Και τα αναφέρω αυτά σχολιάζοντας μια ανακοίνωση της παράταξης του Σάββα Μελισσόπουλου, ο οποίος πρότεινε τον τρόπο επιλογής ειδικών συνεργατών στον Δήμαρχο Ξάνθης και μάλιστα και στους τομείς όπου θα πρέπει αυτοί να αναλάβουν. Μια ανακοίνωση την οποία δεν προέβαλα μέσα από την εφημερίδα μου, αλλά και από τον διαδικτυακό ειδησεογραφικό ιστοχώρο fonitisxanthis.gr, γιατί θεωρώ πως κάποιοι έχουν εκλάβει την ανοχή μας ως αδυναμία και θεωρούν τα μέσα ενημέρωσης πίνακες ανακοινώσεων, με στόχο να αυτοπροβάλλονται τζαμπέ.

  Το ποιους θα επιλέξει ο κάθε Δήμαρχος για συνεργάτες του, είναι καθαρά δικό του θέμα κύριοι και όχι δικό σας. Δικό σας θέμα είναι, το να ελέγχετε αν αυτοί οι συνεργάτες λειτουργούν όπως πρέπει και υπέρ των συμφερόντων του Δήμου και κατ’ επέκταση των Δημοτών, όπως και να ελέγχετε την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, ενώ παράλληλα να προτείνετε και σκέψεις – ιδέες, που με την εφαρμογή τους θα κερδίσει ο Δήμος και οι Δημότες, όπως παραδείγματος χάριν, η δημιουργία νέων παιδικών χαρών σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν…

fonitisxanthis.gr


Και πάλι φυσικό αέριο ακούμε, αλλά το πότε θα το δούμε δεν μας λέει κανείς… Δώστε ξεκάθαρες απαντήσεις κύριε Μέτιο επιτέλους.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο και δελτίο τύπου, ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος μας έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας επιχείρησης δικτύων διανομής φυσικού αερίου για να δει την πορεία του έργου ανάπτυξης του φυσικού αερίου στην ΑΜΘ. Διαβάστε την ανάρτηση του Περιφερειάρχη και στη συνέχεια μια μικρή δική μας τοποθέτηση επί του θέματος…

  «Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριο Τσάκα, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  Σκοπός της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου «Ανάπτυξη δικτύων Φυσικού Αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στην ΑΜΘ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020 και θα καλύψει τις πόλεις των Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Ορεστιάδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 56,6 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 29,6 εκατομμύρια διατίθενται από την Περιφέρειά μας.

  Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και της ΔΕΔΑ, έγινε ανασκόπηση της πορείας του έργου και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.

  Αισιοδοξώ ότι αυτή τη φορά το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και θα προχωρήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ».

  Και εμείς αισιόδοξοι είμαστε κύριε Μέτιο αλλά θα ήμασταν αισιοδοξότεροι αν γνωρίζαμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα και την ολοκλήρωση του έργου στις μεγάλες πόλεις της ΑΜΘ. Γιατί καλές οι ανακοινώσεις, καλά τα δελτία τύπου και οι φωτογραφίες, όμως ο κόσμος κουράστηκε να ακούει γενικές κουβέντες και ζητάει κάτι συγκεκριμένο.

fonitisxanthis.gr

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας