Συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προγραμματίζει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης

19

Το επόμενο χρονικό διάστημα…


  • Με σκοπό να εκθέσει τα προβλήματα της τοπικής Αστυνομίας εστιάζοντας στο μεταναστευτικό

Νίκος Γουναρίδης:

«Είναι ως προς τη θετική κατεύθυνση οι πρώτες ενέργειες του υπουργείου για την πάταξη της εγκληματικότητας, αφορούν όμως, κυρίως την Αθήνα. Θέλουμε να προωθήσουμε και τα δικά μας προβλήματα προς επίλυση…»


Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

 Συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προγραμματίζει για το επόμενο χρονικό διάστημα το σωματείο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να ενημερωθεί ο νέος υπουργός σχετικά με τα προβλήματα, όπως είναι το μεταναστευτικό, τα οποία αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ σε τοπικό επίπεδο.

  Μπορεί, βέβαια, ο νέος υπουργός, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, να έχει, ήδη, εξαγγείλει μια σειρά από παρεμβάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και άμεση ενεργοποίηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, παράλληλα με προσλήψεις 1.500 νέων αστυνομικών, ωστόσο, όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, κύριος Νίκος Γουναρίδης, οι συγκεκριμένες ενέργειες, που σε πρώτη φάση μόνον ως θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν, αφορούν κυρίως το κέντρο λήψης αποφάσεων της χώρας, δηλαδή την πόλη των Αθηνών και λιγότερο ή καλύτερα σε δεύτερη φάση, τις ελληνικές περιφέρειες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η περιοχή της Ξάνθης. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίον οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της αστυνομίας Ξάνθης είναι αποφασισμένες να συναντηθούν με την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάδειξη της νέας φυσικής ηγεσίας στην ΕΛΑΣ, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και απαιτούν άμεση επίλυση, μεταξύ των οποίων και το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της αστυνομίας που έχει σαν αποτέλεσμα αυτές να υπολειτουργούν.

  Σε αυτό το σημείο θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε ειδικότερα, ότι στο πλαίσιο της αποτελεσματικής πρόληψης και αντιμετώπισης του εγκλήματος και της τρομοκρατίας οι προτεραιότητες του υπουργείου προσδιορίζονται ως εξής:

  • Ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ
  • Ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής
  • Εγκληματικότητας
  • Πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών οι οποίοι θα τεθούν αμέσως στη διάθεση της ομάδας “Δέλτα” και της ομάδας “Δίας”
  • Ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς
  • Αποδέσμευση Σωμάτων Ασφαλείας από περιττό διοικητικό έργο
  • Άμεση προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για όλους τους αστυνομικούς
  • Προμήθεια (εντός ενός έτους) καινούργιων περιπολικών και μοτοσυκλετών της Αστυνομίας.

  «Αναμένουμε όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ΕΛΑΣ, για να κινηθούμε και εμείς ανάλογα, με γνώμονα πάντοτε το καλό των συναδέλφων της περιοχής, αλλά και των πολιτών της Ξάνθης, γιατί και οι ίδιοι είμαστε πολίτες, που θέλουν το καλό της περιοχής τους. Το βασικότερο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί η Αστυνομία της Ξάνθης είναι το μεταναστευτικό και εκεί θα εστιάσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα, ιδιαίτερα για τους μήνες του Χειμώνα, περνά από την δική μας περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και τη δράση που πρέπει να έχουμε εμείς, οι αστυνομικοί. Γι’ αυτά τα θέματα θέλουμε να ενημερώσουμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου, παράλληλα με τα προβλήματα υποστελέχωσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης σε σχέση με τις υπόλοιπες Διευθύνσεις της Περιφέρειας. Βέβαια, το καλύτερο θα ήταν, ο νέος υπουργός να επισκεπτόταν ο ίδιος στην περιοχή μας, για να δει από κοντά τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική αστυνομία…» σχολιάζει ο κ. Ν. Γουναρίδης.

  Να σημειωθεί επίσης, ότι η δημιουργία κλειστών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών καθώς και η αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα μέτρα άμεσης υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

fonitisxanthis.gr

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας