– Προβληματισμένοι με την εφαρμογή του μέτρου οι επιχειρηματίες της Ξάνθης
– Βρίσκονται αντιμέτωποι με μια από τις μεγαλύτερες εργασιακές αλλαγές που δεν συνάδει με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου, όπως αναφέρουν
Μαρία Τσιακίρογλου:
«Το νέο σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει ως επιπρόσθετο βάρος για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, κυρίως, όμως τις μικρές και τις μικρομεσαίες, για συγκεκριμένους λόγους…»
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους κλάδους τουρισμού και εστίασης. Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι κλάδοι θα ενταχθούν σε καθεστώς πλήρους εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας από την 1η Μαρτίου 2025. Ενώ, το μέτρο έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024.
Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στοχεύει στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς εγγυάται ότι θα αμείβονται για τον πραγματικό χρόνο εργασίας τους. Παράλληλα, συμβάλλει στην καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, προστατεύοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις υγιείς επιχειρήσεις από αθέμιτο ανταγωνισμό.
Fonitisxanthis.gr
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, που μπορείτε να την βρείτε στα περίπτερα ή να εγγραφείτε συνδρομητές.
![](https://www.fonitisxanthis.gr/wp-content/uploads/2023/09/ΚΟΣΥΝΘΟΣ-ΑΕ.jpg)