Με απόφαση του ΣτΕ, ο Αθανάσιος Καραμπίνης δικαιώθηκε και επιστρέφει στη θέση του Πρύτανη του ΔΠΘ. Αθ. Καραμπίνης: «Με την ευκαιρία της επανόδου μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους μαζί και κάθε έναν χωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για την διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη»

Με απόφαση του ΣτΕ, ο Αθανάσιος Καραμπίνης δικαιώθηκε και επιστρέφει στη θέση του Πρύτανη του ΔΠΘ

Αθ. Καραμπίνης: «Με την ευκαιρία της επανόδου μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους μαζί και κάθε έναν χωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για την διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη»

 

Ο Αθανάσιος Καραμπίνης δικαιώθηκε από το ΣτΕ και επιστρέφει στη θέση του πρύτανη του ΔΠΘ, καθώς η αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει έγινε δεκτή την Πέμπτη.

Σας θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου είχε θέσει σε αναστολή καθηκόντων τoν κ. Καραμπίνη το καλοκαίρι του 2017, με τον κ. Καραμπίνη να καταθέτει προσφυγή κατά του υπουργού στο ΣτΕ.

Την Πέμπτη δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ, η οποία κάνει δεκτή την αίτηση του πρύτανη, επιτρέποντας του να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Σε επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ, ο κ. Αθανάσιος Καραμπίνης αναφέρει τα ακόλουθα:

  «Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι
  Δημοσιεύτηκε χθες 1η Μαρτίου 2018 η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση ακυρότητας με την οποία είχα προσβάλλει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, να με θέσει σε αποχή από τα καθήκοντα μου.
  Το Ανώτατο Δικαιοδοτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση μου και ακύρωσε την σχετική πράξη του κ. Γαβρόγλου (ως μη γενόμενη), επαναφέροντας με στα καθήκοντα του Πρύτανη του ΔΠΘ και δικαιώνοντας όσους πίστευαν και πιστεύουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
  Όλους εκείνους οι οποίοι μεθόδευσαν και υπηρέτησαν πιστά αυτή την ακαδημαϊκή εκτροπή τους παραδίδω στην κρίση σας.
  Όμως το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε το ΔΠΘ όχι μόνο δεν συνέχισε την αναπτυξιακή δυναμική του αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο κύκλων οι οποίοι επιθυμούν την συρρίκνωση του. Έτσι είδαμε να δρομολογούνται δράσεις όπως η ίδρυση σε άλλα Πανεπιστήμια και χωρίς κανένα σχεδιασμό άκριτα σχολών ομοειδών του ΔΠΘ, συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών, επιλεκτικές ενισχύσεις του τακτικού προϋπολογισμού κ.α. Δράσεις οι οποίες ενώ θα φέρουν ανάπτυξη σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας για το Δημοκρίτειο θεωρούνται ανεπιθύμητες.
  Με την ευκαιρία της επανόδου μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους μαζί και κάθε έναν χωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για την διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη. Νομίζω ότι το αξίζουν όσοι πιστεύουν σε εμάς, το ΔΠΘ, αλλά και η περιοχή μας.
  ‘Οι καιροί ου μενετοί’.

 

Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης
Πρύτανης του ΔΠΘ»

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας