Με «καινοτομίες» και σύνθημα: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» το συνέδριο της ΝΔ

Με «καινοτομίες» και σύνθημα: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» το συνέδριο της ΝΔ

Οι σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία σε διλήμματα για καίρια ζητήματα πολιτικής

Συνέρχεται το Σαββατοκύριακο

 

Με σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» συνέρχεται το Σαββατοκύριακο το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι αφιερωμένο στην προγραμματική προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην επικαιροποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των συνεδριακών εργασιών, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, που προεδρεύει της Οργανωτικής Επιτροπής, έκανε λόγο για «διαφορετικό συνέδριο», το οποίο, όπως είπε, «θα είναι μακριά από την παράδοση των Συνεδρίων των μπράβο και των ζήτω».

Σε αυτό το πλαίσιο στις τρεις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, θα υπερέχουν αριθμητικά οι φιλοξενούμενοι ομιλητές που δεν είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσά τους θα είναι ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, καθώς ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.
Οι βασικές θεματικές ευνόητες του Συνεδρίου θα έχουν τους ακόλουθους τίτλους:
*Υπηρεσίες στον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.
*Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.
*Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Μια από τις «καινοτομίες» του Συνεδρίου θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το στήσιμο κάλπης στις οποίες οι σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία σε διλήμματα για καίρια ζητήματα πολιτικής.
Πέραν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά πληροφορίες παρόντες θα είναι και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τους οποίους είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους δοθεί ο λόγος εφόσον το αποφασίσουν οι ίδιοι.

 

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας