Επιστολή Συμπαράστασης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο Β’ αναφορικά με τις επιθέσεις σε Ιερούς Χώρους

%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%82

Επιστολή Συμπαράστασης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο Β’ αναφορικά με τις επιθέσεις σε Ιερούς Χώρους  

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης απέστειλε στις 8 Αυγούστου 2016  την παρακάτω  επιστολή συμπαράστασης προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ.Ιερώνυμο Β’ αναφορικά με την εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη και τις εμπρηστικές επιθέσεις στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών

Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης

Πόλη: Ξάνθη
Διεύθυνση: Μακεδονίας 20
Τ.Κ.: 67132
Τηλέφωνο: 6974485057
email: islamic.teachers.association@gmail.com

 

Προς: Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ.Ιερώνυμο Β’

Ξάνθη, 8 Αυγούστου 2016

Μακαριώτατε

Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας για την απαράδεκτη εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη και τη προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των πιστών, από ομάδα αγνώστων, καθώς και για τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες δοκιμάζουν τις αντοχές και τις καλή πίστη των χριστιανών συμπολιτών μας.

Καταδικάζουμε  απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες και ακατανόητες βίαιες πράξεις  των συγκεκριμένων ομάδων, οι οποίες έχουν μεν στόχο ιερούς ναούς, αλλά κυρίως θέλουν να πλήξουν την ιερότητα του θρησκεύεσθαι όλων των Ελλήνων πολιτών διότι μια επίθεση σε έναν ιερό χώρο που είναι αφιερωμένο στον Θεό, τελικά είναι μια επίθεση εναντίον της θρησκευτικής ειρήνης και της θρησκευτικής ελευθερίας όλων μας.

Μακαριώτατε, αισθανόμαστε το χρέος, ως πιστοί μουσουλμάνοι, να σταθούμε αλληλέγγυοι με τους χριστιανούς συμπολίτες μας σε αυτήν την δοκιμασία.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γραμματέας

 

Μπασιά Ραχμή                                                          Καλήν Σαλή Ισχάκ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης καταδικάζει τις επιθέσεις βίας και τρομοκρατίας από όπου κι αν αυτές προέρχονται. Υποστηρίζει την θρησκευτική ειρήνη και την θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών.

 

Ακολουθεί απαντητική επιστολή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος:

%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae222

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας