Θανατώθηκαν 3.500 βοοειδή για οζώδη δερματίτιδα στον Έβρο. Συνεχίζεται ο εμβολιασμός

agg

 

 

 

 

 

Στις 3.500 ανέρχεται ο αριθμός των θανατωθέντων βοοειδών, που προσβλήθηκαν από τη ζωονόσο της οζώδους δερματίτιδας στον Έβρο, με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εμβολιασμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), οι προσβεβλημένες από το νόσημα εκτροφές, έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, ανέρχονται στις 53. Εντοπίζονται μόνο σε εκμεταλλεύσεις του Έβρου, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού.

Με τη συνδρομή κτηνιάτρων από όλη την περιφέρεια, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περίπου 7.500 ζώα, ενώ ο εμβολιασμός των εναπομεινάντων 9.000 βοοειδών του νομού, θα συνεχιστεί από την επόμενη εβδομάδα, με την παραλαβή των υπόλοιπων δόσεων του εμβολίου.

Η διεύθυνση κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, επισημαίνει ότι η οζώδης δερματίτιδα δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα, ενώ ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες καθώς στοχεύει στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου και στην αναχαίτιση του νοσήματος, για την οποία είναι κρίσιμη η έγκαιρη διάγνωση της ζωονόσου.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας