Άλλες δύο δυναμικές καλλιέργειες, το ιπποφαές και το μύρτιλλο… Γράφει ο Δημήτριος Χατζηλιάδης

ιπποφαές και μύρτιλλο

Άλλες δύο δυναμικές καλλιέργειες,

το ιπποφαές και το μύρτιλλο

Δημήτρης Χατζηλιάδης

Γράφει ο Δημήτριος Χατζηλιάδης

 Γεωπόνος

 

 

 

Άλλες δύο δυναμικές καλλιέργειες από τα φυτώρια Κωνσταντινίδη που βρίσκονται στο 3ο χλμ. Σερρών-Νεοχωρίου, τηλ. 2321076489, το ιπποφαές και το μύρτιλλο. Στα φυτώρια, εκτάσεως περίπου 100 στρ. εκτός από τα φαρμακευτικά φυτά αρώνια, ιπποφαές, μύρτιλλα, γκότσι μπέρι, φραγκοστάφυλα, κράνα, βατόμουρα, λαγοκέρασο, κράταιγος διατίθενται και όλα τα είδη των κατηγοριών όπως καλλωπιστικά, δενδροκομικά και ανθοκομικά φυτά.

 

  1. Ι Π Π Ο Φ Α Ε Σ

 Ένας ακόμη Δυναμίτης της υγείας

 

Ιπποφαές, πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη γη.

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατηρούσαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν αργότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό.

Το ιπποφαές είναι ένας φυλλοβόλος, δίοικος θάμνος. Το ύψος του φτάνει τα 2-4 μέτρα. Είναι από τα ελάχιστα είδη φυτών του οποίου χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη, όπως είναι τα φύλλα, ο φλοιός, οι βλαστοί, το ξύλο, οι σπόροι, ο καρπός και το ριζικό σύστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, που μπορείτε να την βρείτε στα περίπτερα ή να εγγραφείτε συνδρομητές.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας