Της Πολιτικής το #… Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

  • Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο γνωστός συμπολίτης μας και Ιστορικός ΜΑ, Ph.D Δημήτρης Ν. Κασαπίδης, προβάλλοντας μέρος του πλούτου της πόλης μας μέσα από ένα μικρό βιβλιαράκι που διανεμήθηκε στα Μουσικά Σχολεία που βρίσκονται στην Ξάνθη αυτές τις ημέρες
  • Επίσκεψη υποψήφιου Δημάρχου Ξάνθης σε εκλογικό κέντρο άλλου υποψήφιου Δημάρχου… Στρατηγική ή πολιτικός πολιτισμός;;;
  • Πολιτικός πολιτισμός από Μανώλη Φανουράκη με αφορμή το Μουσικό Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων
  • Γιάννης Ζερενίδης… Ένας άνθρωπος με εμπειρία αλλά και πολλές γνώσεις, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, για να προσφέρει στην Ξάνθη

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο γνωστός συμπολίτης μας και Ιστορικός ΜΑ, Ph.D Δημήτρης Ν. Κασαπίδης, προβάλλοντας μέρος του πλούτου της πόλης μας μέσα από ένα μικρό βιβλιαράκι που διανεμήθηκε στα Μουσικά Σχολεία που βρίσκονται στην Ξάνθη αυτές τις ημέρες

  Ένα βιβλιαράκι λίγων σελίδων αλλά μεγάλης και ουσιαστικής ιστορικής αξίας, που φέρει τον τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του Μάνου Χατζιδάκι», όπου στο εξώφυλλό του απεικονίζεται ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης οικία Μάνου Χατζιδάκι, ενώ μέσα στις σελίδες του φιλοξενούνται φωτογραφίες από σοκάκια και ακίνητα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στην παλιά πόλη και στολίζουν τον δρόμο που ακολουθούσε ο Μάνος Χατζιδάκις για να πάει στη δασκάλα που του έμαθε τις πρώτες νότες.

  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του γνωστού συμπολίτη μας και Ιστορικού Δ. Ν. Κασαπίδη, ο οποίος αφιερώνει ώρες και ημέρες ατελείωτες, προκειμένου να καταγράψει στοιχεία της Ξάνθης και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό αυτά να αξιοποιηθούν στο έπακρο για να γίνει η περιοχή μας και η ιστορία της ακόμη πιο γνωστή.

  Το βιβλιαράκι αυτό, διανεμήθηκε στα Μουσικά Σχολεία που βρίσκονται στην Ξάνθη αυτό το χρονικό διάστημα και συμμετέχουν στο Μουσικό Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων.

  Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα που στη ζωή αυτή, έτυχε να γνωρίσω και να έχω φίλο (γιατί φίλο μου τον θεωρώ) τον Ιστορικό Δημήτρη Κασαπίδη, που αποτελεί ένα από τα διαμάντια του ανθρώπινου θησαυρού που έχει η Ξάνθη.

fonitisxanthis.gr


Επίσκεψη υποψήφιου Δημάρχου Ξάνθης σε εκλογικό κέντρο άλλου υποψήφιου Δημάρχου… Στρατηγική ή πολιτικός πολιτισμός;;;

  Ένας υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, το πρωί της Παρασκευής, βρέθηκε και ήπιε καφέ σε εκλογικό κέντρο άλλου υποψήφιου Δημάρχου, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν πρόκειται για προεκλογική στρατηγική ή για πολιτικό πολιτισμό. Βέβαια, μπορεί να μην υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στους δυο υποψήφιους Δημάρχους, όμως το επιτελείο του εκλογικού κέντρου, φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο τον αντίπαλο υποψήφιο Δήμαρχο που βρέθηκε εκεί, την ίδια στιγμή που ο κόσμος που βρισκόταν από έξω, απορούσε για το αν συνέβη κάτι ή όχι, αφού στελέχη του υποψήφιου δημάρχου που πραγματοποίησε την επίσκεψη, διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά πως αν στο δεύτερο γύρο δεν είναι αυτοί, αλλά είναι δυο άλλοι αντίπαλοί τους, δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουν τον υποψήφιο δήμαρχο στου οποίου το εκλογικό κέντρο βρέθηκε εχθές ο αρχηγός τους.

fonitisxanthis.gr


Πολιτικός πολιτισμός από Μανώλη Φανουράκη με αφορμή το Μουσικό Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων

  Ο Μανώλης Φανουράκης αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πρόσωπα που δέχεται τα τελευταία χρόνια τον μεγαλύτερο όγκο των επιθέσεων, τόσο από μέσα ενημέρωσης όσο και από αυτοδιοικητικούς του αντιπάλους.

  Αδιαμφισβήτητα είναι αυτός που ακόμη και όταν δέχθηκε επίθεση το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί  στο Νοσοκομείο για τρεις ημέρες, αντιμετώπισε το επεισόδιο αυτό με χαμόγελο, όπως με χαμόγελο αντιμετώπισε και όλους αυτούς που επιχείρησαν από θύμα να τον εμφανίσουν ως θύτη.

  Ο Μανώλης Φανουράκης λοιπόν, για ακόμη μια φορά έδειξε δείγματα πολιτικού πολιτισμού με αφορμή το Μουσικό Φεστιβάλ Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων, αναρτώντας στο Face Book την παρακάτω δήλωση, από την οποία όπως θα δείτε, δεν αποφεύγει να αναφερθεί και στον Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος βοήθησε στο ξεκίνημα να αποκτήσει σάρκα και οστά το Φεστιβάλ αυτό, ως περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, τη στιγμή βέβαια που ο Σάββας, φωτογραφιζόταν μέχρι πρόσφατα ως ένας εκ των διωκτών του Φανουράκη από τον συνδυασμό «Ξάνθη για Όλους».

  Ακολουθεί η ανάρτηση του Μ. Φανουράκη και εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

fonitisxanthis.gr


Γιάννης Ζερενίδης… Ένας άνθρωπος με εμπειρία αλλά και πολλές γνώσεις, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, για να προσφέρει στην Ξάνθη

  Ο Γιάννης Ζερενίδης, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία αλλά και πολλές γνώσεις στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται και δραστηριοποιείται στην Ξάνθη, όπου ζει με την οικογένειά του.

  Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια, μιας και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης και ειδικότερα σε θέματα ανάπτυξης των ΟΤΑ.

  Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και επέλεξε να συνταχθεί με τον Μανώλη Τσέπελη ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό «Δύναμη για το Αύριο», με γνώμονα το να βάλει ένα λιθαράκι και αυτός για να πάει η Ξάνθη ένα βήμα πιο πάνω, αφού σε αρκετές συζητήσεις που είχαμε μαζί, διαπίστωσα τόσο τον προβληματισμό του για την εικόνα που παρουσιάζει η Ξάνθη, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες, όπως και ο ίδιος, αλλά και την όρεξη που έχει για να αλλάξει πολλά από αυτά τα κακώς κείμενα που καθημερινά μας απασχολούν όλους.

fonitisxanthis.gr

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας