Με 153 πέρασε το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας


 – Με το «ναι» των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και  οκτώ προθύμων κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών 

 – «Ναι» από  Θεοχαρόπουλο, Λυκούδη, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Δανέλλη

 – Όχι» από τον Κόκκαλη, «Παρών» ο Ψαριανός,

  Με 153 «ναι» κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. 
  «Ναι» στη Συμφωνία ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οκτώ εκ των προθύμων. «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές και «παρών» ένας – ο Γρηγόρης Ψαριανός.
  Οι οκτώ  «πρόθυμοι» βουλευτές, που οδήγησαν στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Έλενα Κουντουρά, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σταύρος Δανέλλης, ο Σταύρος θεοδωράκης. «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος παρέμεινε στην κυβέρνηση και έως την τελευταία στιγμή δεν είχε αποσαφηνίσει την πρόθεσή του.  «Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός. 
  Ένταση προκλήθηκε μετά την ψήφο του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και όταν ακούστηκε το όνομά του φώναξε «Όχι στην προδοσία». Η ψήφος είπε ο Νίκος Βούτσης, θεωρείται άκυρη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα του Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να επιστρέψει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Μπαρμπαρούσης και να δηλώσει «όχι», προκειμένου να προσμετρηθεί η ψήφος του.
  Στη συνέχεια, όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης ύψωσε πανό στη Βουλή. Ο Νίκος Βούτσης τον κάλεσε να κατεβάσει το πανό και να ψηφίσει -η ψήφος του ήταν «όχι».

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας