Της Πολιτικής το #… Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

 

  • Όσα και να λένε για την κυρία Νοτοπούλου, εχθές απέδειξε περίτρανα το πόσο λάθος έχουν όλοι αυτοί που την αποχαρακτήριζαν… Προστάτεψε τον εαυτό της, μιας και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, προσπάθησε να την εκθέσει…

  • Άμεση αντίδραση από Αλέκο Κοντό, για ότι αφορά τις φήμες περί μετατροπής του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών…

  • Συνεχίζει ο Δ. Πέτροβιτς ακάθεκτος, μετά την επίσημη ανακοίνωσή του για την κάθοδό του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης…

  • Συνάντηση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους 5 Αντιπεριφερειάρχες «αντάρτες», συμπεριλαμβανομένου και του Χ. Τοψίδη, στο Ελισσώ εχθές το μεσημέρι…

  • Την αθώωση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, αποφάσισε το Δικαστήριο Ξάνθης εχθές το μεσημέρι, στην υπόθεση που αφορούσε τις αντικαταστάσεις των Αντιδημάρχων Τσέπελη-Αγκόρτσα…

Όσα και να λένε για την κυρία Νοτοπούλου, εχθές απέδειξε περίτρανα το πόσο λάθος έχουν όλοι αυτοί που την αποχαρακτήριζαν…

Προστάτεψε τον εαυτό της, μιας και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, προσπάθησε να την εκθέσει…

Δεν μπορώ να καταλάβω τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραΐτη ορισμένες φορές, καθώς ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να εκτίθεται, όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκθέτει τρίτους.

Κατά την παρουσία της κυρίας Νοτοπούλου εχθές το μεσημέρι στο ΕΒΕ, ο πρόεδρος καλωσορίζοντάς την, τόνισε πως οι κάμερες θα παραμείνουν να καταγράφουν, ενώ θα διακοπεί η απευθείας μετάδοση της επίσκεψής της εκεί, κάτι που όμως δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η Υπουργός να το αντιληφθεί και θέλοντας έτσι να προστατέψει τον εαυτό της, ζήτησε να σταματήσει η μετάδοση, γιατί δεν δίνει συνέντευξη τύπου και γιατί δεν είναι δυνατόν να παραβρίσκεται σε αυτήν ένα μόνο μέσο ενημέρωσης.

Βέβαια κάποιοι δεν αρέστηκαν σε αυτό που συνέβη, με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να βγουν και από πάνω, χωρίς όμως να έχουν δίκιο.

Και για να εξηγούμαι, θα αναφέρω πως αν ο πρόεδρος του ΕΒΕ είχε φροντίσει να ενημερώσει όλα τα ΜΜΕ για την επίσκεψη της κυρίας Νοτοπούλου, ή αν είχε βγει κάποια ανακοίνωση από το γραφείο της για αυτήν και δεν πήγαινε κανένα ΜΜΕ, να πούμε ΟΚ, αυτοί που πήγαν ας έχουν ρεπορτάζ. Το να προσκαλούνται ή να ενημερώνονται μόνο μέσα ενημέρωσης αρεστά στον Σ. Μωραΐτη σε αυτή την επίσκεψη όμως δεν είναι κάτι που αφήνει ανοιχτό το πλάνο ενός υγιούς ανταγωνισμού στα πλαίσια της ενημέρωσης.

ΟΚ, ξέρουμε τις συμπάθειες του Σ. Μωραΐτη, όπως και τα ελαττώματά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει συχνά πυκνά να τα αναφέρουμε επειδή ο ίδιος επιλέγει να μας προκαλεί…

fonitisxantis.gr

 

 

Άμεση αντίδραση από Αλέκο Κοντό, για ότι αφορά τις φήμες περί μετατροπής του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών

  Την αντίδραση του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, στο θέμα των φημών της μετατροπής του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε κέντρο κράτησης Λαθρομεταναστών, προκάλεσε άμεσα η μη ξεκάθαρη απάντηση της κυρίας Νοτοπούλου σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την περιοδεία της στην περιοχή μας.

Ο Αλέξανδρος Κοντός, μια ημέρα μετά την απάντηση της Υπουργού, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Face Book, έγραψε τα ακόλουθα: «Μετά τις διαβεβαιώσεις που δεν έδωσε χθες στη σύσκεψη των φορέων της Ξάνθης η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κα. Νοτοπούλου Κατερίνα για τη μη λειτουργία του Στρατοπέδου της Σταυρούπολης ως Κέντρο Παραμονής παράνομων μεταναστών, ανησυχούμε όλο και περισσότερο.
Αγαπάμε τη Σταυρούπολη και με κανένα τρόπο δεν θέλουμε να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της που είναι γνωστή σαν μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ιδιαίτερης ομορφιάς.
Είναι απαραίτητο το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης, που μετά το 2004 είχε λειτουργήσει ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, είτε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού είτε να παραχωρηθεί στο Δήμο Ξάνθης για να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο για το συμφέρον της περιοχής».

fonitisxantis.gr

 

 

Συνεχίζει ο Δ. Πέτροβιτς ακάθεκτος, μετά την επίσημη ανακοίνωσή του για την κάθοδό του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης

  Τελικά από όλη αυτή την ιστορία, με τους κατά τα άλλα «αντάρτες» από την γαλάζια πλευρά, που διεκδικούν την θέση του περιφερειάρχη ΑΜΘ, ο μόνος χαμένος θα είναι ο Ζαγναφέρης. Ο Ζαγναφέρης, ο οποίος θα πληρώσει φυσικά για ακόμη μια φορά την εν γένει συμπεριφορά του αλλά και τις λανθασμένες κινήσεις του, μιας και κατά γενική ομολογία δεν κάνει για πολιτικός. Και δεν κάνει για πολιτικός, όχι γιατί μπορεί κάποιος να τον πει λαμόγιο ή οτιδήποτε άλλο που θα αγγίζει τα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας, αλλά γιατί τα πάντα τα χειρίζεται με λογική καφενέ και καφετέριας, όπου καθημερινά συναλλάσσεται με συγκεκριμένους ανθρώπους και αναλώνεται μονίμως σε ανούσιες συζητήσεις. Άσε που για να χαιρετίσει κάποιον πρέπει να κάνουμε αίτηση στον ΟΗΕ και να παρακαλάμε το τι θα εκσφενδονίσει με το που ανοίξει το στόμα του, μιας και διακρίνεται για τις χοντράδες που συχνά πυκνά πετάει.

Εκείνος που συνεχίζει ακάθεκτος μετά την ανακοίνωσή του για κάθοδο ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, είναι ο Δ. Πέτροβιτς, ο οποίος καθημερινά πραγματοποιεί επαφές προκειμένου να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο κοινής αποδοχής από την κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

fonitisxantis.gr

 

 

Συνάντηση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους 5 Αντιπεριφερειάρχες «αντάρτες», συμπεριλαμβανομένου και του Χ. Τοψίδη, στο Ελισσώ εχθές το μεσημέρι

  Συνάντηση πραγματοποίησαν εχθές το μεσημέρι στο Ελισσώ οι 5 Αντιπεριφερειάρχες «αντάρτες», συμπεριλαμβανομένου και του Χ. Τοψίδη, προέδρου του ΕΒΕ Έβρου, προκειμένου να συζητήσουν για ακόμη μια φορά το ποιος τελικά θα πάει μπροστά και ποιοι θα ακολουθήσουν ή αν ο κάθε ένας θα τραβήξει τον δρόμο του.

Από τη συνάντηση λευκός καπνός δεν βγήκε, καθώς από τη μια ο Κ. Ζαγναφέρης έχει τα δικά του κολλήματα ο άνθρωπος και όπως φαίνεται συγκεντρώνει μεγάλο μέρος αντιδράσεων, ενώ ο Δ. Πέτροβιτς συνεχίζει την πορεία της καθόδου του, τονίζοντας πως δεν έκανε δημόσια ανακοίνωση για πλάκα, αλλά αυτή προήλθε έπειτα από ώριμη σκέψη αλλά και καταγραφή δεδομένων και στοιχείων που δείχνουν και μια προοπτική.

Από την πλευρά του ο Χ. Τοψίδης εξέφρασε την επιθυμία του να είναι αυτός μπροστά, παρουσιάζοντας κάποιες σκέψεις που οδηγούν σε αυτή την άποψη.

Εκείνο που μπορεί όμως να βγει με βεβαιότητα ως συμπέρασμα από όλη αυτή την υπόθεση των συναντήσεων, είναι πως όλοι μαζί είναι κατά της υποψηφιότητας Μέτιου και σε αυτό εμφανίζονται ενωμένοι, όμως κάπου στο τέλος χαλάει το «γλυκό» και δεν μπορούν ακόμη να αποφασίσουν το ποιος θα βγει μπροστά για να τεθούν οι υπόλοιποι από πίσω στην ίδια ομάδα. Κάτι που σίγουρα θα πρέπει να λυθεί άμεσα, μιας και ο χρόνος μετράει αντίστροφα καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αμέσως μετά θα μπούμε για τα καλά σε προεκλογικό κλίμα.

fonitisxantis.gr

 

 

Την αθώωση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, αποφάσισε το Δικαστήριο Ξάνθης εχθές το μεσημέρι, στην υπόθεση που αφορούσε τις αντικαταστάσεις των Αντιδημάρχων Τσέπελη-Αγκόρτσα

Λίγο πριν τις 12 εχθές το πρωί, ξεκίνησε στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης η δίκη του Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου έπειτα από καταγγελία η οποία είχε φτάσει στις δικαστικές αρχές για την υπόθεση αντικατάστασης των τότε Αντιδημάρχων Μ. Τσέπελη, Α. Αγκόρτσα.

Το Δικαστήριο αφού εξέτασε τόσο τους κυρίους Αγκόρτσα και Τσέπελη, ως πολιτική αγωγή, όσο και τους κυρίους Χασάν Ογλού Φερτούν, Κ. Παπαδόπουλο, Δ. Παρτσαλίδου, Μαρ. Σδρέβανο ως μάρτυρες υπεράσπισης και μετά τις αγορεύσεις των δύο συνηγόρων Θ. Ξυνίδη και Κ. Κουρτίδη υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελικής Έδρας και αθώωσε τον κατηγορούμενο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, Δήμαρχο Ξάνθης, στις 2:17 το μεσημέρι.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δεν παραβρέθηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου αλλά εκπροσωπήθηκε από νομικό.

Όπως επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόταση της Εισαγγελικής έδρας ήταν η αθώωση του Δημάρχου ελλείψει δόλου, χωρίς να γνωρίζουμε, γιατί δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη και το σκεπτικό της απόφασης της Δικαστικής Έδρας.

fonitisxantis.gr

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας