Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος: »Βλέπω ότι όλοι ενδιαφέρονται για τα Σκόπια αλλά κανείς για την Ελλάδα»

Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος: »Βλέπω ότι όλοι ενδιαφέρονται για τα Σκόπια αλλά κανείς για την Ελλάδα»

  Φυσικά επακόλουθα των όσων προηγήθηκαν χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος τις προκλήσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ για μια «Μακεδονία», έναν «Μακεδονικό» λαό και μια «Μακεδονική» γλώσσα.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια μεταξύ άλλων τόνισε: »Θεωρώ ότι μέσα στην ίδια την γειτονική χώρα θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις. Κατά την διαδικασία αλλαγής του Συντάγματός τους θα υπάρξει μεγάλο θέμα πιστεύω.»

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην εκκλησιαστική πτυχή του Θέματος τονίζοντας: »Εγώ που λέγομαι Έξαρχος της Ανατολικής Μακεδονίας πως θα λέγομαι μετά; Ποιος θα μου το καθορίσει αυτό; Η Συμφωνία αυτή;», ενώ για το αν του ζητηθεί να αφαιρέσει το Ανατολικής Μακεδονίας ο κ. Στέφανος υπογράμμισε: »Είναι αδύνατον να το βγάλω, αυτό δεν θα βγει ποτέ.»

Με αφορμή την στήριξη διαφόρων ηγετών άλλων χωρών στα Σκόπια ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: »Βλέπω ότι όλοι ενδιαφέρονται για τα Σκόπια αλλά κανείς για την Ελλάδα. Την Ελλάδα την έχουν πετάξει στην άκρη, σε σχέση με πολλά θέματα τα οποία υφίστανται.»

Για τον αν υπάρχει προοπτική στο μέλλον να κινδυνέψει η Μακεδονία σε περίπτωση που ψηφιστεί η Συμφωνία και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο κ. Στέφανος τόνισε: »Τι θα πει να κινδυνέψει; Χάνεται η Μακεδονία».

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας