Της Πολιτικής το #… Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Το κακό με τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ, είναι πως δεν έχουν αντιληφθεί πως στις εκδηλώσεις και ομιλίες που διοργανώνουν με κεντρικούς ομιλητές, ο κόσμος δεν πάει για να ακούσει τους αυτοδιοικητικούς

  Είναι καιρός λοιπόν, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, να ασχοληθούμε και λίγο με το κομμάτι που έχει να κάνει σχέση με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι κομματικές οργανώσεις, μιας και όπως βλέπουμε ορισμένοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η πολιτική έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και πως ο κόσμος έχει ανάγκη να νιώσει τους πολιτικούς κοντά του. Με το να έρχεται στην Ξάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ και να διοργανώνεται κεντρική ομιλία του στην Αίθουσα του ΕΒΕ, αλλά από τις τρεις ώρες της εκδήλωσης, οι δυο περίπου ώρες να αναλώνονται σε ευχολόγια και χαιρετισμούς αυτοδιοικητικών, αποτελεί μια απαράδεκτη κατά την άποψή μου τακτική, μιας και ο κόσμος παραβρέθηκε στο ΕΒΕ για να ακούσει τον Άδωνη Γεωργιάδη και όχι την εκπρόσωπο του δημάρχου, τον Αντιπεριφερειάρχη και οποιονδήποτε άλλο βάλατε να μιλήσει.

Οι αυτοδιοικητικοί, έχουν χρέος να μιλάνε με τους πολίτες σε καθημερινό επίπεδο και αυτό πρέπει να κάνουν και όχι να αναλώνουν τον χρόνο επαφής των ανθρώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής με την κοινωνία.

Τώρα το αν κάποιοι είχαν διακαή πόθο να μιλήσουν και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία, ας αναλογιστούν το τι έχουν ξεστομίσει κατά καιρούς, τόσο για τον νυν πρόεδρο της ΝΟΔΕ όσο και για τις επιλογές του Κόμματος.

fonitisxantis.gr

 

 

Ποιος κρύβεται πίσω από τις «επιθέσεις» που δέχεται ο Δ. Σαλτούρος το τελευταίο χρονικό διάστημα;;;

Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούμε ορισμένες επιθέσεις που δέχεται ο Δ. Σαλτούρος και αναρωτιόμαστε το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές. Γιατί δεν είναι δυνατόν από την μια και με το που γίνεται γνωστό πως ο Δ. Σαλτούρος αποτελεί επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και θεωρείται σίγουρος για το ψηφοδέλτιο, κάποιοι να του στρώνουν δρόμο με ροδοπέταλα και οι ίδιοι άνθρωποι στη συνέχεια να του επιτίθενται ανούσια και μάλιστα με ψεύδη.

Η παρουσία του Δ. Σαλτούρου, ο οποίος έχει πλήρως αντιληφθεί τον ρόλο που του ζήτησε να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι ώστε να είναι παρών στις εκλογές, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα μέχρι σήμερα, δεν προκάλεσε κανέναν, αλλά και όπου κινήθηκε, κινήθηκε πολύ προσεκτικά και χωρίς να επιχειρεί να το παίξει μέγας και τρανός, άσχετα αν χαίρει της εκτίμησης του Προέδρου, αλλά όχι τον υποτιθέμενων ανθρώπων του Κ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη.

Το ότι είναι ένας διακριτικός συνάνθρωπός μας, που εκφράζει συχνά πυκνά την ανησυχία του για το μέλλον αυτού του τόπου και της χώρας, αποδεικνύει περίτρανα πως πρόκειται για έναν πολιτικό αρκετά προσγειωμένο στην πραγματικότητα, που ακόμη και κατά την κεντρική ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη στην Αίθουσα του ΕΒΕ, συνέχισε να κινείται με την γνωστή ηπιότητα που τον χαρακτηρίζει, καθήμενος στις πίσω καρέκλες…

Για το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις κατά του Δ. Σαλτούρου, θεωρούμε πως ένα έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει, μιας και ελάχιστοι είχαν και έχουν ως διακαή πόθο το να κρατηθούν στη δημοσιότητα, γιατί νομίζουν πως έτσι θα κερδίσουν πόντους στην προτίμηση του Προέδρου, άσχετα αν γνωρίζουν πολύ καλά πως την θέση την έχουν χάσει, γιατί ποτέ δεν προσέφεραν στην ουσία σε αυτήν την παράταξη, αλλά και ακόμα όταν τους εμπιστεύτηκαν από τα κεντρικά, τα αποτελέσματα που έφεραν ήταν τραγικά…

fonitisxantis.gr

 

 

Μήνυμα με πολιτική βαρύτητα από Κ. Ζαγναφέρη, τη στιγμή όμως που ο ίδιος έχει να αναλογιστεί για τα αρκετά λάθη πριν το επόμενο βήμα και να αναθεωρήσει αρκετά την τακτική του

  Ένα μήνυμα με πολιτική βαρύτητα αλλά και με αποδέκτες, τόσο τα Κεντρικά της ΝΔ όσο και ορισμένους που το παίζουν κομματάρχες στην περιοχή, έστειλε ο Κ. Ζαγναφέρης, του οποίου το όνομα παίζει για υποψήφιος Περιφερειάρχης και ας μην είναι επιλογή της Πειραιώς.

Βέβαια από την μια μπορεί να θεωρούνται καλές οι κινήσεις αυτές, όμως ο ίδιος θα πρέπει να αναλογιστεί για τα αρκετά λάθη που έχει κάνει, πριν το επόμενο βήμα και να αναθεωρήσει σε μεγάλο βαθμό την τακτική που ακολουθεί, αν και εφόσον τελικά αποφασίσει να κάνει την ρήξη.

Το μήνυμα του Κ. Ζαγναφέρη αυτούσιο έχει ως εξής: «ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΗΞΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΥΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΟΡΑΜΑ (ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ).

fonitisxantis.gr

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας