Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ανήσυχη η Ξάνθη για θέματα ρύπανσης της ατμόσφαιρας, αυτή τη φορά όμως εξαιτίας της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου. Γιατί δε συνεδρίασε το συντονιστικό κύριε Ζαγναφέρη;;;

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ανήσυχη η Ξάνθη για θέματα ρύπανσης της ατμόσφαιρας, αυτή τη φορά όμως εξαιτίας της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου.

Γιατί δε συνεδρίασε το συντονιστικό κύριε Ζαγναφέρη;;;

 

Σε μια ακόμη αποκάλυψη προχωρήσαμε μέσα από την ηλεκτρονική μας έκδοση fonitisxanthis.gr το βράδυ του Σαββάτου, καθώς όπως πληροφορίες μας ανέφεραν, εξαιτίας των κεραυνών προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης.

Προσπαθώντας να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία, επικοινωνήσαμε τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης όσο και με τον Πρόεδρο του ΣΔΑΝ Θ. Μίχογλου, οι οποίοι μας επιβεβαίωσαν την είδηση και στη συνέχεια προχωρήσαμε στη δημοσιοποίηση του θέματος, ενημερώνοντας εκτενέστατα με εικόνες και βίντεο την κοινή γνώμη.

Την επόμενη ημέρα το πρωί βέβαια Κυριακή διαπιστώσαμε πως κάποιοι εκ των υπευθύνων είχαν βαθιά μεσάνυχτα για το θέμα, καθώς εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης απολάμβαναν χαλαρά τον καφέ τους, τη στιγμή που ολόκληρη η Ξάνθη βρωμοκοπούσε στην κυριολεξία καμένο πλαστικό.

Όπως πληροφορίες μας αναφέρουν, την Κυριακή αργά δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν μετρήσεις στην περιοχή της Θαλασσιάς, άσχετα αν ο αέρας μετέφερε τον όγκο του καπνού προς την πόλη, αλλά κάτι επίσημο ως ανακοίνωση δεν είδαμε μέχρι αυτή τη στιγμή να δίνεται στη δημοσιότητα.

Εκείνο όμως που αξίζει να σημειώσουμε, είναι η αδράνεια των αρμοδίων, μιας και αυτή τη φορά δεν είδαμε να συνεδριάζει το συντονιστικό, όπως έγινε στην περίπτωση του εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στο Όλβιο, αναγκάζοντάς μας να σκεφθούμε πως μάλλον κάποιοι ξεκίνησαν από τώρα τις καλοκαιρινές διακοπές.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας