Αποφασισμένα να συνεχίσουν τη διεκδίκηση της επιδότησης 12%, για τις επιχειρήσεις της περιοχής, όλα τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ. -Στο επόμενο περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα

 

Αποφασισμένα να συνεχίσουν τη διεκδίκηση της επιδότησης 12%, για τις επιχειρήσεις της περιοχής, όλα τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ

-Στο επόμενο περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα

 

Στέλιος Μωραΐτης:

«Αν και δεν έχουμε καμία βοήθεια από τους βουλευτές και δεν μιλάω μόνο για το νομό Ξάνθης, αλλά για όλη την Περιφέρεια, εμείς θα συνεχίσουμε και θα διεκδικήσουμε την επιδότηση 12%…»

 

 

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

 

Χωρίς καμία στήριξη από τους βουλευτές της Περιφέρειας, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κ. Στέλιος Μωραΐτης, στην εφημερίδα μας, τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ είναι αποφασισμένα να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να συνεχίσουν τη διεκδίκηση της επιδότησης κόστους εργασίας των επιχειρήσεων, το γνωστό 12%. Άλλωστε, συμπληρώνει ο ίδιος, έχουν ετοιμαστεί ήδη τα δύο νομοσχέδια που ζητήθηκαν από τη κυβέρνηση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, που εκκρεμεί από το 2010, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής γενικότερα.

  «Δεν έχουμε καμία βοήθεια από τους βουλευτές και δεν μιλάω μόνο για το νομό Ξάνθης, αλλά για όλη την Περιφέρεια, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Εμείς, όμως, τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ, θα προχωρήσουμε και θα διεκδικήσουμε την επιδότηση 12%, η οποία δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αλλά την οικονομία της Περιφέρειας συνολικά. Άλλωστε, η κυβέρνηση μας παρέπεμψε να ετοιμάσουμε τα δύο νομοσχέδια, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λάβουν τις οφειλόμενες ενισχύσεις. Τα πάντα είναι έτοιμα. Δύο από τα καλύτερα γραφεία της Ελλάδας, ετοίμασαν τα δύο νομοσχέδια, αν και δεν έχουμε δει ακόμη καμία εξέλιξη. Η διαδικασία που ακολουθήσαμε με παρότρυνση της κυβέρνησης, κόστισε στα μέλη μας αρκετά χρήματα. Σε καμία περίπτωση, δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες οι προσπάθειές μας…» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σ. Μωραΐτης για το θέμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα και η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις στο ζήτημα διεκδίκησης των οφειλομένων χρημάτων του 12%. Ενώ, όπως συμπληρώνει, σκοπός των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν είναι μόνο να πληρωθούν τα χρήματα αυτά στους δικαιούχους, αλλά και να καθιερωθεί ένα οικονομικό κίνητρο, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, για μια προβληματική περιοχή όπως η δικιά μας, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ότι, «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι η τελευταία περιφέρεια της Ευρώπης».

Να σημειωθεί ότι, η επιδότηση του εργοδοτικού κόστους του 12% από τον ΟΑΕΔ δεν καταβάλλεται στις επιχειρήσεις της Θράκης από το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Ενώ, όπως καταγγέλλουν οικονομικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής, η κατάργησή της ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή εκατοντάδων επιχειρήσεων των παραμεθορίων περιοχών και την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης που πλήττεται από ανεργία και φτώχεια.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας