Επιτυχία σημείωσε η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, στα πλαίσια του νέου θεσμού που καθιέρωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ… Κώστας Ζαγναφέρης: «Η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Θεωρώ, ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, αφού είναι προς όφελος των πολιτών…»

Επιτυχία σημείωσε η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, στα πλαίσια του νέου θεσμού που καθιέρωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ

Κώστας Ζαγναφέρης:

«Η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Θεωρώ, ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, αφού είναι προς όφελος των πολιτών…»

 

 

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

 

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κώστας Ζαγναφέρης, από τη συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο ενός νέου θεσμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης προς όφελος των πολιτών, της λεγόμενης «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας», από τις 16 έως 22 Απριλίου.

Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί πως, το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν οι Ξανθιώτες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι ενδεικτικό της επιθυμίας που υπάρχει στην κοινωνία να υπάρχουν τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες φέρουν ενημερωτικό χαρακτήρα για πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, κυρίως τους πιο νέους ηλικιακά.

Πρόκειται για ένα νέο μεγάλο εγχείρημα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας το οποίο φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός κοινωνικού χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι, ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με υπεύθυνους υλοποίησης τους ίδιους τους Αντιπεριφερειάρχες.

   «Οι δύο πρώτες ημέρες υλοποίησης του προγράμματος «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» στην Ξάνθη στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τεράστια συμμετοχή του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, αστυνομία, τροχαία, μαθητές και όλο τον υπόλοιπο κόσμο για τη συμμετοχή στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν. Ειδικά, στην συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Λιμνίο και δη το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ο αριθμός των συμπολιτών μας που παρακολούθησαν τις δράσεις της τροχαίας ξεπέρασε τα πεντακόσια άτομα. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ο κόσμος να ενημερώνεται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

  Πιστεύω, δε, ότι θα πρέπει αυτή η δράση να καθιερωθεί ως θεσμός στην Περιφέρειά μας, αφού ο στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι πολύ συγκεκριμένος, δηλαδή η ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία όπως η διατροφή, η άσκηση, οι εξαρτήσεις, η αιμοδοσία, η πρόληψη, η αναπηρία και πάει λέγοντας…» σχολιάζει, χαρακτηριστικά, ο κ. Κ. Ζαγναφέρης.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας