Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν – Να επισπεύσει η Τουρκία την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών

Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν

– Να επισπεύσει η Τουρκία την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών

 

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας να επισπευσθούν, ως μια ένδειξη καλής θέλησης, οι διαδικασίες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρής και ασφαλής. Με ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, ισχυρά ερείσματα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά την ίδια στιγμή δεν φοβόμαστε και κανέναν. Και καλούμε τους γείτονες μας να αφήσουν την αδιέξοδη κλιμάκωση διότι δεν οδηγεί πουθενά» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την Άγκυρα να προχωρήσει στην επίσπευση της διαδικασίας επιστροφής των δύο στρατιωτικών.

«Είναι άδικο να κρατούνται. Όπως εμείς στο παρελθόν επιστρέψαμε Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα, έτσι περιμένω σήμερα από τον Τούρκο πρόεδρο να πράξει το ίδιο, να επισπευσθούν οι δικονομικές διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα μας οι δύο στρατιωτικοί που δεν έχουν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκτελούν το καθήκον τους στα σύνορα. Είναι μια κίνηση που θα την περιμένουμε, θα κάνουμε υπομονή, δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που ρίχνουμε λάδι στη φωτιά αλλά όλοι ας καταλάβουν ότι κρίνονται και από εμάς αλλά και από τη διεθνή κοινότητα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, είπε πως θα ήταν «ευχής έργο» να υπήρχε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ένα κλίμα συνεννόησης και ενότητας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, όπως είπε αρνείται να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών και επιτίθεται διαρκώς στον υπουργό Άμυνας.

«Τόσο εγώ όσο και όλοι υπουργοί είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση όλων των κομμάτων. Δεν υπάρχον κρυφά θέματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως η στείρα αντιπαράθεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κάνει ζημιά στη χώρα.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας