Σκάνδαλο μεγατόνων καταγγέλλει ο Πρύτανης του ΔΠΘ. Στη δημοσιότητα το θέμα μέσα από την εφημερίδα Espresso: Καθηγητής άρπαξε ( ; ) 2.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα και την έκανε για το υπέρ πέραν…

Στο… διάστημα χάθηκαν περίπου 2.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

EspressoI15-482x600

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso , ένα σκάνδαλο μεγατόνων το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από καταγγελία του Πρύτανη του ΔΠΘ , απασχολεί τη δικαιοσύνη.

Όπως καταγγέλλει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου συγκεκριμένος καθηγητής υπεξαίρεσε τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα. Σύμφωνα με τον Πρύτανη επί σειρά ετών ο καθηγητής λάμβανε χρήματα για εργαστήρια τα οποία δεν έγιναν ποτέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso ο καθηγητής εμφανίζεται ως επιστημονικός διευθυντής του προγράμματος Space Internetworking Center αλλά και δύο ακόμη προγραμμάτων που έλαβαν συνολικά 2.008.173 ευρώ.

Τα χρήματα ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτά για επιστημονικούς σκοπούς.  Αντίθετα καταγγέλλεται πως ο καθηγητής τα καταχράστηκε. Λέγεται μάλιστα ότι κυκλοφορεί ως και με Τζάγκουαρ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου διαβίβασε τον φάκελο στην εισαγγελία Ξάνθης λέγοντας πως ο καθηγητής για τα προγράμματα επικαλούνταν ονόματα εργαστηρίων που… απλά δεν υπάρχουν στο Δημοκρίτειο.

Μάλιστα η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε καλέσει τον καθηγητή να παρουσιαστεί για εξηγήσεις το 2016 αλλά εκείνος προτίμησε να… εξαφανιστεί.

Οι καταγγελίες μάλιστα έφτασαν μέχρι και το γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο και ενημέρωσε το ΔΠΘ. Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη ενώ μέχρι στιγμής δεν υπαρχει καμία δημόσια τοποθέτηση του εμπλεκόμενου καθηγητή.

Πηγή : crashonline.gr

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας