Πράσινος Χρυσός η καλλιέργεια Λυκίσκου στην Ελλάδα… Χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό στη ζυθοποιία και έχει αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητες

Λυκίσκος

Πράσινος Χρυσός η καλλιέργεια

Λυκίσκου στην Ελλάδα

Χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό στη ζυθοποιία

και έχει αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητες

Δημήτρης Χατζηλιάδης

Γράφει ο Δημήτρης Χατζηλιάδης

Γεωπόνος

 

Η καλλιέργεια του λυκίσκου αποτελεί μία μοναδική και κερδοφόρα ευκαιρία για του Έλληνες παραγωγούς. Το φυτό που αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας, είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, αφού η Ελλάδα διαθέτει το κατάλληλο κλίμα και έδαφος για να καλλιεργηθεί.

Ο λυκίσκος ανήκει στο γένος (Humulus Lupulus) (στα γερμανικά Hopfen και στα αγγλικά Hops) της οικογένειας των κνιδωδών και είναι συγγενές φυτό με την τσουκνίδα και την κάνναβη. Ο λυκίσκος είναι διοικό φυτό, δηλαδή υπάρχουν φυτά μόνο με θηλυκά άνθη και φυτά μόνο με αρσενικά άνθη….

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας μας, που μπορείτε να την βρείτε στα περίπτερα ή να εγγραφείτε συνδρομητές.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας