Πανηγυρική εκδήλωση για τα 70 Χρόνια της ΣΕΚΕ… Η πορεία από τα δύσκολα χρόνια της δημιουργίας, μέχρι το σήμερα της επιτυχίας και η συνέχεια στο αύριο των στόχων

Κοντός, Ταρενίδης, 70 χρόνια ΣΕΚΕ

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 70 Χρόνια της ΣΕΚΕ

Η πορεία από τα δύσκολα χρόνια της δημιουργίας, μέχρι το σήμερα της επιτυχίας και η συνέχεια στο αύριο των στόχων

 – Π. Ταρενίδης: «Συνεχίζουμε την εξωστρέφεια υλοποιώντας τους στόχους μας για επέκταση και σε άλλες χώρες»

 – Αλ. Κοντός: «Η ΣΕΚΕ πέρασε με επιτυχία τους σκοπέλους στην διαδρομή της μέχρι σήμερα, χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων της. Σύντομα νέα μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας»

IMG_3739FullSizeRender (7)FullSizeRender (4)
FullSizeRender (6)
FullSizeRender (8) IMG_3728
 

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

 

 

Σε πολύ προσεγμένη εκδήλωση για την συμπλήρωση των 70 χρόνων λειτουργίας της ΣΕΚΕ, οικοδεσπότες δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι, από τον Πρόεδρο Π. Ταρενίδη και τον Γενικό Διευθυντή Αλ. Κοντό. Πρόκειται πραγματικά για ένα γεγονός που προκάλεσε πληθώρα θετικών σχολίων, καθώς είχε και πολιτικό χαρακτήρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με μια πανηγυρικού χαρακτήρα εκδήλωση, αποφάσισαν να γιορτάσουν τη συμπλήρωση των 70 χρόνων λειτουργίας της ΣΕΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, οι άνθρωποι που την οδήγησαν και συνεχίζουν να την οδηγούν σε τροχιά ανάπτυξης. Τόσο ο Αλέκος Κοντός όσο και ο Παναγιώτης Ταρενίδης, δε δίστασαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνεργάστηκαν μέχρι σήμερα, κάνοντας μικρές αλλά ουσιαστικές αναφορές στα ονόματά τους, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Αλ. Κοντός, έκανε μια μικρή αναφορά στο Ιστορικό της από την ημέρα σύλληψης της ιδέας δημιουργίας της μέχρι και σήμερα, εξάροντας τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή, αλλά και τον Δ. Ιλατζή, πρωτεργάτες της υλοποίησης ενός όχι και τόσο όπως αποδείχτηκε εύκολου σχεδίου δημιουργίας στο αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα.IMG_3745

Όπως τόνισε ο Αλέκος Κοντός, κατά την πορεία της εταιρίας, υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα κυρίως από την επιθετική πολιτική που ασκούσαν διάφοροι παράγοντες, προσπαθώντας να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια, κλονίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις την σταθερή πορεία της ΣΕΚΕ, χωρίς όμως να καταφέρουν όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, να προκαλέσουν την παραμικρή ζημιά και αυτό οφείλεται τόσο στις προσπάθειες που κατέβαλαν τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια της Επιχείρησης, όσο και στις αποφάσεις που έλαβε ο ίδιος αλλά και ο πρόεδρος Π. Ταρενίδης, για τον οποίο δεν έκρυψε πως κατέβαλε προσπάθεια για να τον πείσει, ώστε να αναλάβει Γενικός Διευθυντής σε αυτή και να ξεκινήσουν μαζί έναν αγώνα δρόμου, ώστε να κερδίσουν περισσότερους πελάτες.FullSizeRender (3)

Σήμερα η ΣΕΚΕ Α.Ε., είναι η πρώτη καπνοβιομηχανία της χώρας και η δεύτερη στα Βαλκάνια, με εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της χώρας, ενώ δε δίστασε να αποκαλύψει πως στα σχέδια για το άμεσο μέλλον, είναι και η δημιουργία μιας νέας μονάδας σε γειτονική με την χώρα μας περιοχή…

Δεν ήταν και λίγες οι φορές όπου ο Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε στους ανθρώπους που υπηρέτησαν την ΣΕΚΕ από διάφορα πόστα ενώ δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του, για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της επιχείρησης, οι οποίοι την στήριξαν και συνεχίζουν να την στηρίζουν σε αυτό το δύσκολο αναπτυξιακό ταξίδι.

Δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί στον όγκο των οικονομικών στοιχείων της ΣΕΚΕ Α.Ε., ο πρόεδρός της Παναγιώτης Ταρενίδης, ο οποίος κατά την ομιλία του, εμφανίστηκε αρκετά συγκρατημένος, όπως εξάλλου κάνει πάντα, τονίζοντας πως η θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΣΕΚΕ είναι πολύ καλή και πως αναπτύσσεται συνέχεια, με στόχο την επέκτασή της και σε άλλα κράτη, καθώς όπως είναι γνωστό, σήμερα η ΣΕΚΕ Α.Ε. δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία, με εφαλτήριο την Ξάνθη και με τον ρόλο του πρώτου «αλόγου αυτής της άμαξας» να έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος τρέχει ακατάπαυστα και οδηγεί την εταιρία σε επιτυχημένες συνεργασίες στον τομέα της εξωστρέφειας.FullSizeRender (5)

Ο Τζίρος της ΣΕΚΕ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Π. Ταρενίδη, έφτασε στα 64 εκατομμύρια ευρώ, κάτι το οποίο έχει και αντίκτυπο στην οικονομία της Ξάνθης, της Θράκης και γενικότερα της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πορεία της επιχείρησης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 1000 προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα όπως ο πρώην Υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης, πρώην Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, Δήμαρχοι της περιοχής μας, πρώην Δήμαρχοι όπως ο Μ. Στυλιανίδης και η Ε. Τσακίρη, ο Βουλευτής Σερρών Μ. Τσελέπης, τραπεζικά στελέχη των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η ΣΕΚΕ, στελέχη της επιχείρησης και συνεργάτες της από το εξωτερικό, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ενώ βροντερό «παρών» έδωσε ο αγροτοσυνεταιριστικός κόσμος της χώρας.

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας