Δείτε: Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή

Η περίοδος των καλοκαιριών εκπτώσεων έφτασε και οι έμποροι περιμένουν να αυξήσουν το τζίρο των καταστημάτων τους.

ekptoseis

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Εκείνο που ωστόσο θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές, είναι τις τιμές των αγαθών που ενδιαφέρονται να αγοράσουν, πριν τις εκπτώσεις , έτσι ώστε να είναι σίγουροι πως αγοράζουν με πραγματική έκπτωση και όχι με πλασματική , πράγμα που στην Ξάνθη έχει καταγγελθεί αρκετές φορές, προσβάλλοντας την αγορά μας, αλλά και τους καταστηματάρχες που σέβονται εδώ και χρόνια το καταναλωτικό κοινό.

 

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας