Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για το προτεινόμενο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την Παιδεία: «Το ν/σ για την Παιδεία είναι μια ιδεολογική εμμονή από την Κυβέρνηση της μετριότητας και της ημιμάθειας»

Αυγενάκης

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για το προτεινόμενο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την Παιδεία:

 «Το ν/σ για την Παιδεία είναι μια ιδεολογική εμμονή από την Κυβέρνηση της μετριότητας και της ημιμάθειας»

 

 

«Η σημερινή Κυβέρνηση της μετριότητας, της ημιμάθειας και της ευνοιοκρατίας εκδικείται την Ελλάδα της γνώσης. Γι’ αυτό υπονομεύει τελικά τη δημόσια Παιδεία, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το μόνο καταφύγιο των λιγότερο προνομιούχων οικογενειών για να ξεφύγουν τα παιδιά τους από την ανέχεια και τη φτώχεια.

Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι μια ιδεολογική εμμονή, ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας. Ένα νομοθέτημα, το οποίο, αποδιοργανώνει τη λειτουργία της Πρυτανείας, με απώτερο στόχο τον κομματικό έλεγχο των Ιδρυμάτων, εισάγει ένα ασφυκτικό, υπέρμετρα περιοριστικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, επαναφέρει μια παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, αποψιλώνει από αρμοδιότητες την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και θεσμοθετεί μια νέα υπερ-κείμενη δομή που θίγει το αυτοδίοικητο των Ιδρυμάτων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία σημαίνει: Αυτονομία, Αξιολόγηση, Αριστεία».

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας