Αποδεκτό το αίτημα του Κ. Ζαγναφέρη από το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής, για συμμετοχή των μαθητών της Ξάνθης στα πλαίσια του μαθήματος κολύμβησης. Από μέρα σε μέρα και η απάντηση του υπουργείου παιδείας

Ζαγναφέρης, Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής

Αποδεκτό το αίτημα του Κ. Ζαγναφέρη από το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής, για συμμετοχή των μαθητών της Ξάνθης στα πλαίσια του μαθήματος κολύμβησης

Από μέρα σε μέρα και η απάντηση του υπουργείου παιδείας

Κώστας Ζαγναφέρης:

«Επειδή δεν αναμένεται να λειτουργήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα το δικό μας κολυμβητήριο, ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά μαθητών για το μάθημα κολύμβησης, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προχωρήσαμε σε αυτή την πρωτοβουλία…»

 

 

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

 

 

 

Λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου στην περιοχή, αλλά και επειδή δεν αναμένεται να λειτουργήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα το υπάρχον δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης που συνεχίζει να παραμένει κλειστό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κώστας Ζαγναφέρης, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής Ενότητας, προχώρησαν σε μια σημαντική πρωτοβουλία, την οποία ο πρώτος εισηγήθηκε και στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, ζητώντας τη μεταφορά μαθητών δημοτικών σχολείων της Ξάνθης στο πλησιέστερο κολυμβητήριο που βρίσκεται στη Ροδόπη για το μάθημα της κολύμβησης.

Ήδη, όπως ενημερώνει, ο ίδιος, μέσα από την εφημερίδα μας, θετικά απάντησε στο σχετικό αίτημα το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο Κομοτηνής, παραχωρώντας τις εγκαταστάσεις του στους Ξανθιώτες μαθητές, στο πλαίσιο διδασκαλίας του αντικειμένου, δύο φορές την εβδομάδα για τέσσερις συνολικά εκπαιδευτικές ώρες.

Ο ίδιος θεωρεί, πως η χρονική διάρκεια για τα μαθήματα κολύμβησης που προσφέρει το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο Κομοτηνής στους ενδιαφερόμενους Ξανθιώτες μαθητές είναι αρκετή. Ενώ, όπως επισημαίνει, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από μαθητές σχολικών μονάδων Ξάνθης για το μάθημα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που ασχολούνται με την κολύμβηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας, το μάθημα της κολύμβησης συμπεριλαμβάνεται από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της χώρας και ισχύει για εκείνες τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια. Σύμφωνα, δε, με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, θα διδάσκεται υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης και της Δ’ τάξης κατά προτεραιότητα.

Τώρα, όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών από την Ξάνθη στην Κομοτηνή για το εκπαιδευτικό δίωρο δύο φορές την εβδομάδα, ο κ. Κ. Ζαγναφέρης παραδέχεται ότι, το εγχείρημα συνάντησε το πρόβλημα της χιλιομετρικής απόστασης, καθώς το κολυμβητήριο βρίσκεται πάνω από 25 χιλιόμετρα από την Ξάνθη, αν και ο ίδιος επισημαίνει πως στην πράξη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το εν λόγω κολυμβητήριο, υπογραμμίζει ο κ. Κ. Ζαγναφέρης, βρίσκεται Δυτικά της Κομοτηνής και η απόσταση που το χωρίζει από την Ξάνθη δεν ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα.

Το θέμα επεξεργάζεται η Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Παιδείας. Ενώ, όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει οριστική απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο στο αίτημα για τη μεταφορά μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης προς το κολυμβητήριο της Κομοτηνής.

 

Ντιάνα Τσερβονίδου

Εδώ Γράφετε τα σχόλια σας